Nieuws

  • Claessen ontwikkelde een lessenserie om bij Engels van algemeen taalgebruik op een hoger, formeel taalgebruik te komen: van D.A.T. naar C.A.T. bij schrijfvaardigheid door middel van task based learning, observerend leren en communicatieve taken. Klik hier voor het onderzoek en de lessenserie.
  • Eigenaarschap en inzicht in hun eigen leesvaardigheid en motivatie. Dat kan door middel van leesgesprekken, die je als leraar voert met individuele leerlingen of met (kleine) groepjes leerlingen. Klik hier voor de website met materialen en filmpjes.
  • Een toets moet meer meten dan alleen taal en rekenen. Is dat zo? Bezoek eens de facebookpagina De nieuwe toets en volg de nieuwste ontwikkelingen op toetsgebied.
  • Op een leuke manier rekenen? Kijk hier eens voor leuke rekenspelletjes.
  • Digitaal toetsen? Waar let je op? Onderzoek met oogbewegingsapparatuur geeft een kijkje in de keuken. Lees het artikel

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *